Hujan serta isu penangkapan

HUJAN LEBAT 

Kawasan Parit Raja serta disekitarnya di timpa hujan yang lebat, beberapa kawasan di kawasan yang rendah mula di naiki air. Hujan yang di jangka berterusan sehingga esok hari ( 11/12/07 )  akan menyebabkan kawasan yang rendah akan di naiki air. Pada akhir tahun 2006 dan awal tahun 2007  negara telah dikejutkan dengan banjir besar di kebanyakan tempat di johor. Antara tempatnya ialah kota tinggi dan segamat.

Semasa banjir berlaku awal tahun 2007, PAK LAH tidak memuncul kan diri nya ketika rakyat johor memerlukan bantuan. Bahkan lebih selesa berada di Perth. Biarkan rakyat johor menanti dengan penuh harapan itulah impian PAK LAH. Jika pihak pembangkang menceritakan tentang kelibat PAK LAH yang tidak kelihatan di johor sudah tentulah di katakan itu fitnah. Tetapi ini di ceritakan sendiri oleh anak ketua umno cawangan bhgn. sri gading yang mempertikai kan keprihatin PAK LAH terhadap rakyat yang rata – rata  orang melayu.

Perlukah BAH sekali lagi di johor ini untuk memastikan PAK LAH benar – benar prihatin atau sekadar menagih undi rakyat. BAH johor sekali .. Harap – harap rakyat johor beruBAH.

 Penangkapan

Isu penangkapan pimpinan pembangkang telah memaksa mantan timbalan perdana menteri kita untuk pulang lebih awal dan membatalkan acara di singapura. Sebentar tadi 9 tahanan telah di benarkan keluar dengan diikat jamin.

Perbicaraan Tian Chua dan Mat Sabu serta beberapa peserta BERSIH terutama unit amal sedang di dengar tatkala berita ini di tulis. Marilah sama – sama kita memanjat pertolongan daripada ALLAH MAHA BESAR untuk memastikan pejuang – pejuang terus di berkati NYA.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: